Alles wat je moet weten over Décor Transfers

Alles wat je moet weten over Décor Transfers

Decor transfers bieden een eenvoudige en gemakkelijke manier om meubels te decoreren. In plaats van handmatig schilderen of tekenen, kunnen decor transfers snel en moeiteloos worden aangebracht op meubeloppervlakken. Dit maakt het mogelijk om professioneel ogende resultaten te behalen, zelfs als je geen ervaren kunstenaar bent. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Décor Transfers!

 

1. Wat zijn Décor Transfers?

De Décor Transfers die wij aanbieden zijn van het merk Redesign with Prima. Het zijn decoratieve afbeeldingen die speciaal zijn ontworpen om te worden overgebracht op verschillende oppervlakken. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bevatten gedetailleerde ontwerpen, patronen, teksten of afbeeldingen die kunnen worden gebruikt om meubels, muren, accessoires en andere items te verfraaien.

 

2. Hoe breng je een Décor Transfer aan?

Het aanbrengen van een Décor Transfer is over het algemeen een eenvoudig proces. Hier zijn de algemene stappen die je kunt volgen:

 • Kies het oppervlak: Beslis op welk oppervlak je de Décor Transfer wilt aanbrengen, zoals een meubelstuk, een muur of een ander geschikt materiaal.

 • Verfbescherming (optioneel): Zorg ervoor dat de verf op het oppervlak goed is beschermd voordat je de transfer aanbrengt. Een afwerklaag, zoals een vernis, was of sealer, kan helpen om de verf te beschermen en de hechting van de transfer te verbeteren. Breng de afwerklaag aan en laat deze volledig drogen voordat je de transfer aanbrengt.

 • Voorbereiding: Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, glad en vrij van stof en vet is. Dit helpt bij het creëren van een goede hechting.

 • Plaatsing: Positioneer de Décor Transfer op de gewenste locatie op het oppervlak. Je kunt het transfer in één keer aanbrengen of het in verschillende secties verdelen, afhankelijk van het ontwerp en de grootte.

 • Wrijven: Begin met het wrijven van de transfer op het oppervlak. Gebruik hiervoor een applicator zoals een platte kunststof spatel of een wrijfstok die meestal bij de transfer wordt geleverd. Wrijf stevig en gelijkmatig over het gehele oppervlak van de transfer om ervoor te zorgen dat de afbeelding goed wordt overgebracht.

 • Verwijdering van de transferfolie: Trek voorzichtig de transferfolie van de transfer af, beginnend bij een hoek. Controleer of de afbeelding volledig is overgebracht op het oppervlak. Als er delen zijn die niet goed zijn overgebracht, druk dan voorzichtig op die specifieke gebieden en wrijf opnieuw om ervoor te zorgen dat de transfer volledig hecht.

 • Finishing touch: Nadat de transfer volledig is aangebracht, kun je het oppervlak afwerken met een beschermende lak, vernis of was om de transfer te beschermen en het gewenste uiterlijk te geven.

 

3. Eerste hulp bij Décor Transfer problemen

3.1 Help, de rand van mijn Décor Transfer is te opvallend!

Om ervoor te zorgen dat de rand van een Décor Transfer minder zichtbaar wordt, zijn er een paar technieken die je kunt proberen om de rand wat te verzachten:

 • Schuren: Nadat je de transfer hebt aangebracht en het dragermateriaal hebt verwijderd, kun je voorzichtig de randen van de transfer lichtjes schuren met fijn schuurpapier of een schuurblok. Dit helpt om de randen te verzachten en te vervagen, waardoor ze minder opvallen.

 • Blenden: Gebruik een zachte kwast of een spons om de randen van de transfer te "blenden" met het oppervlak. Dep zachtjes met een beetje verf, inkt of een aangepaste kleurwas op de randen van de transfer en vervaag ze naar buiten toe. Dit helpt om de overgang tussen de transfer en het oppervlak te verzachten.

 • Patina of antiquing: Als je een vintage of verouderde uitstraling wilt creëren, kun je een patina- of antiquing techniek toepassen op de randen van de transfer. Dit kan worden gedaan met behulp van dark wax pf black wax, in combinatie met een voorafgaand laagje clear wax. Breng de was voorzichtig aan op de randen en veeg overtollige was weg voor een verouderd effect.

 • Overlapping met andere elementen: Je kunt de randen van de transfer ook verbergen door andere decoratieve elementen toe te voegen die ze overlappen. Dit kunnen bijvoorbeeld bloemen, bladeren, teksten of andere decoratieve accenten zijn die je rond de randen van de transfer plaatst om ze te verdoezelen.

Het gebruik van een combinatie van deze technieken kan helpen om de randen van een Décor Transfer subtieler en minder zichtbaar te maken, waardoor een meer naadloze en geïntegreerde look ontstaat. Experimenteer en pas de technieken aan op basis van jouw specifieke project en gewenste esthetiek.

 

3.2 Help, mijn Décor Transfer blijft niet plakken!

Als je problemen hebt met het feit dat je Décor Transfer niet goed blijft plakken, zijn er een paar mogelijke oorzaken en oplossingen die je kunt proberen:

 • Ondergrondvoorbereiding: Controleer of het oppervlak waarop je de transfer aanbrengt goed is voorbereid. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, glad en vrij van stof, vet en andere verontreinigingen is. Reinig het indien nodig met water en milde zeep en laat het volledig drogen voordat je de transfer aanbrengt.

 • Druk en wrijven: Zorg ervoor dat je voldoende druk uitoefent en grondig wrijft over de transfer tijdens het aanbrengen. Gebruik een applicator, zoals een platte kunststof spatel of een wrijfstok, om ervoor te zorgen dat de transfer goed hecht aan het oppervlak. Besteed extra aandacht aan de randen en hoeken om ervoor te zorgen dat ze goed vastzitten.

 • Transfermateriaal: Controleer of de transfer zelf in goede staat is. Als de transfer beschadigd of verouderd is, kan dit invloed hebben op de hechting. Zorg ervoor dat je transfers bewaart op een koele en droge plaats en controleer de houdbaarheidsdatum als die beschikbaar is.

 • Ondergrondmateriaal: Sommige materialen kunnen minder geschikt zijn voor transfers, afhankelijk van hun textuur of samenstelling. Zorg ervoor dat de transfer compatibel is met het materiaal waarop je het wilt aanbrengen. Als het oppervlak te glad is, kan het helpen om licht te schuren of een primer te gebruiken om de hechting te verbeteren.

 • Hitte en druk: In sommige gevallen kan het gebruik van hitte, bijvoorbeeld met behulp van een föhn of warmtepistool, helpen om de hechting van de transfer te verbeteren. Breng de transfer aan zoals gewoonlijk en breng vervolgens hitte aan op de achterkant van de transfer met een matige warmte-instelling. Druk de transfer tijdens het verwarmen stevig aan om een betere hechting te bevorderen.

 

3.3 Help, mijn verf laat los bij het aanbrengen van een Décor Transfer!

Als bij het plaatsen van een Décor Transfer de verf loslaat, kunnen er verschillende oorzaken aan de basis liggen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende redenen waarom je verf zou kunnen loslaten bij het plaatsen van een transfer:

 • De verf zelf is niet goed gehecht aan het oppervlak. Controleer steeds of de ondergrond goed is voorbereid voordat je de Décor Transfer aanbrengt. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en vrij van stof, vet en andere verontreinigingen is. Als de verf op het oppervlak niet goed hecht, kan dit problemen veroorzaken bij het aanbrengen van de transfer. Overweeg om de ondergrond opnieuw te schilderen of te primen voordat je de transfer aanbrengt.
 • Verfcompatibiliteit: Controleer of de verf die je hebt gebruikt op het oppervlak compatibel is met de transfer. Sommige verfsoorten kunnen een gladde, niet-poreuze afwerking hebben die de hechting van de transfer belemmert. Overweeg om een verf te gebruiken die geschikt is voor transfers of die een meer poreuze afwerking heeft, waardoor de transfer beter kan hechten. Annie Sloan Chalk Paint en Satin Paint zijn geschikt als grondlaag voor het aanbrengen van transfers.
  Wanneer je toch voor een andere soort verf gekozen hebt die een glanzende of gladde afwerking heeft, kan het helpen om het oppervlak licht op te schuren om de hechting te verbeteren. Schuren creëert een wat ruwer oppervlak waarop de transfer beter kan hechten.
 • Druk en wrijven: Let op de druk en wrijving die je uitoefent tijdens het aanbrengen van de transfer. Als je te hard drukt of te veel wrijft, kan dit de verflaag verstoren en de hechting van de transfer beïnvloeden. Probeer gelijkmatig en voorzichtig druk uit te oefenen en wrijf de transfer zorgvuldig om schade aan de verf te voorkomen.
 • Ouderdom van de verf: Als de verf op het oppervlak oud is en niet goed hecht, kan dit problemen veroorzaken bij het aanbrengen van de transfer. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de oude verflaag te verwijderen en een nieuwe verflaag aan te brengen voordat je de transfer aanbrengt.

 

3.4 Help, er zitten luchtbellen onder mijn Décor Transfer!

Luchtbellen kunnen ontstaan tijdens het aanbrengen van de transfer en kunnen het uiterlijk ervan beïnvloeden. Dit probleem kan ontstaan als de transfer niet gelijkmatig wordt aangebracht of als er lucht wordt opgesloten tussen de transfer en het oppervlak. Het is belangrijk om de transfer voorzichtig en gelijkmatig aan te brengen, waarbij je eventuele luchtbellen naar de randen kunt wegwerken.

Als er luchtbellen zijn ontstaan bij het aanbrengen van een décor transfer, kun je de volgende stappen volgen om ze zo goed mogelijk op te lossen:

 • Druk voorzichtig: Begin met het voorzichtig gladstrijken van de transfer met je vingers of een zachte doek. Oefen lichte druk uit op het oppervlak van de transfer, werk vanuit het midden naar de randen toe. Hiermee help je luchtbellen te verwijderen en de transfer beter te hechten.

 • Prik de luchtbellen door: Als de luchtbellen niet verdwijnen door lichte druk, kun je een naald of een speld gebruiken om voorzichtig kleine gaatjes in de luchtbellen te prikken. Prik de naald schuin in de luchtbel en duw voorzichtig om de lucht eruit te laten ontsnappen. Druk vervolgens op de transfer om de luchtbel glad te strijken.

 • Gebruik een creditcard: Als je merkt dat er nog steeds luchtbellen aanwezig zijn, kun je een rakel of een creditcard gebruiken om de transfer glad te strijken. Plaats de rakel of creditcard op de transfer en wrijf voorzichtig over het oppervlak, beginnend vanuit het midden en werkend naar de randen toe. Dit helpt om eventuele luchtbellen te verwijderen en een goede hechting te bevorderen.

 

3.5 Help, mijn Décor Transfer is gescheurd tijdens het aanbrengen!

Transfers kunnen kwetsbaar zijn en kunnen scheuren of beschadigd raken tijdens het aanbrengen. Dit kan gebeuren als je te veel druk uitoefent of het oppervlak waar je de transfer op aanbrengt erg onregelmatig van vorm is.

Als je décor transfer is gescheurd, zijn er een paar mogelijke oplossingen die je kunt proberen:

 • Voorzichtig herpositioneren: Als de scheur klein en beperkt is, kun je proberen om de transfer voorzichtig te herpositioneren, zodat de scheur niet zichtbaar is op het uiteindelijke resultaat. Til voorzichtig het intacte deel van de transfer op met behulp van een pincet of je nagel en plaats het terug op het oppervlak, waarbij je ervoor zorgt dat de scheur niet zichtbaar is. Druk de transfer stevig aan om ervoor te zorgen dat deze goed hecht.

 • Repareren met doorzichtige lijm: Als de scheur niet te groot is, kun je proberen deze te repareren met doorzichtige lijm. Breng een kleine hoeveelheid doorzichtige lijm aan op de scheur en druk de gescheurde delen voorzichtig op elkaar. Zorg ervoor dat je niet te veel lijm gebruikt, anders kan dit zichtbaar zijn op het oppervlak. Laat de lijm volledig drogen voordat je de transfer verder aanbrengt.

 • Knip en herstel: Als de scheur te groot of onoplosbaar is, kun je ervoor kiezen om het beschadigde deel van de transfer af te knippen en alleen het intacte deel te gebruiken. Knip zorgvuldig rondom de scheur en breng het overgebleven deel van de transfer aan op het oppervlak zoals gewenst.

 • Camoufleer: Is de scheur groot, waardoor je een breuklijn ziet die niet te herstellen is op bovenstaande manieren, kan je nog steeds proberen de lijn zo goed mogelijk te camoufleren. Dit kan door een ander stukje transfer er overheen aan te brengen, zolang dit in het design past. Wanneer je bijvoorbeeld een transfer met veel bloemen hebt, kan je meestal gemakkelijk wat andere bloemen eroverheen aanbrengen. Het zal lijken alsof het design altijd zo geweest zijn. Een andere methode is om met wat verf in dezelfde kleuren als de transfer de breuklijn te overschilderen, zodat de streep niet meer zichtbaar is. Je zal wellicht enkele kleuren moeten mengen om tot de juiste kleuren te komen.
Terug naar blog