Hoe verf ik meubels met Annie Sloan Chalk Paint?

Hoe verf ik meubels met Annie Sloan Chalk Paint?

Het verven van meubels met Annie Sloan Chalk Paint is een populaire techniek die bekend staat om zijn veelzijdigheid en het feit dat er geen voorbereiding nodig is, zoals schuren of het aanbrengen van een primer. Hieronder vind je de stappen om meubels te verven met Annie Sloan Chalk Paint:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat het meubelstuk schoon en stofvrij is. 

 2. Schudden en roeren: Schud de pot met Annie Sloan Chalk Paint goed om de pigmenten te mengen of zet de goed afgesloten pot een kwartiertje voor je start met verven op zijn kop zodat de pigmenten kunnen zakken. Roer de verf vervolgens grondig door met een roerstokje om eventuele bezinking van pigmenten te voorkomen.

 3. Eerste laag verf: Breng een eerste laag Chalk Paint aan met een kwast of roller. Het is vaak het beste om de verf in dunne lagen aan te brengen voor een gelijkmatige dekking. Laat de eerste laag volledig drogen voordat je doorgaat naar de volgende stap.

  TIP: Gebruik onze fijne mistverstuiver om je meubel te bevochtigen terwijl je de eerste verflaag aanbrengt. Op deze manier kan je niet alleen vlotter en gemakkelijker schilderen, zullen de kwast- en penseelstrepen minder zichtbaar zijn en zal je ook minder verf nodig hebben! 

 4. Tweede laag verf: Wanneer de eerste laag volledig droog is, breng je een tweede laag Chalk Paint aan. Laat deze laag opnieuw volledig drogen.

  TIP: Ook bij de tweede laag kan je opnieuw de verstuiver gebruiken, om soepeler te kunnen werken.  

 5. Schuren (optioneel): Als je een vintage of verouderde uitstraling wilt creëren, kun je het meubel lichtjes schuren met schuurpapier nadat de verf volledig is opgedroogd. Dit zal subtiele slijtageplekken en houtnerf naar voren brengen.

 6. Afwerking: Als de verf volledig is opgedroogd, kun je het meubelstuk verzegelen met Annie Sloan Clear Wax. Breng de wax aan met een zachte doek of een waxkwast en wrijf het gelijkmatig in de verf. Laat de wax een paar minuten intrekken en veeg vervolgens overtollige wax weg met een schone doek. 
  Voor extra bescherming kan je in plaats van Annie Sloan Clear Wax ook Annie Sloan Lacquer (vernis) gebruiken. De Lacquer is verkrijgbaar in een matte of glanzende afwerking. Voor oppervlakken die vaker met water in aanraking komen is Lacquer aangeraden.   
Terug naar blog